Moja kuhinja:

BRESKVICE



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 21 dag sladkorja
  • 40-46 dag gladke moke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1856

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 515

Navodila za pripravo

ZA NADEV:
izdolbene drobtine, 2 žlici marmelade, 2 – 3 žlice mletih orehov ali lešnikov, 3 žlice ruma ali kave,
1,5 dl oranžade RAZREDČENE Z 1,5 DL VODE.
NAMOK:
mešani sadni sirup ace
sadni sirup borovnica ali malina
Jajca, vaniljev sladkor in sladkor zmešamo z mešalcem skoraj kot za biskvit, dodamo 1 dl olja (vlijemo naenkrat k masi) dodamo s pecilnim praškom presejano moko. Menjamo nastavek na mešalcu za gnetenje in zgnetemo testo tako, da ga na koncu še pregnetemo z roko. Testo naj bo rajši malo mehkejše kot trdo. Damo ga počivat za 2 uri. Nato ga malo pregnetemo, po potrebi dodamo še malo moke a ne več kot skupaj 45-46 dag, tako, da se testo vleče.
Testo razdelimo na 4 dele. Vsak del posebej zvaljamo in nareži na kose. Vsak kos naj ima cca 9 g. Roke malo naoljimo in oblikuj kroglice, ki jih polagamo na papir za pečenje. Med kroglicami naj bo za 3 cm prostora, ker se malo razširijo. Ko napolnimo tri pekače damo peč v naprej ogreto pečico na 150 oC približno 16 minut, dokler ne postanejo spodaj svetlo rjavi. Vzamemo iz pečice, malo počakamo in z majhno ostro žličko izdolbemo jamice, ki jih napolnimo z nadevom potem zlepimo po dva hlebčka.
V posodice nalijemo vsak sirup posebej in v dve posodice kristalni sladkor. Breskvice namakamo najprej v rumeni sirup, malo počakaj, da se odteče in pomočimo v kristalni sladkor, nato še v rdeči sirup in sladkor ter jih polagamo rdeče obarvane, nasproti rdeče pobarvanim na pekač in pusti, da se osušijo.
Nadev: izdolbenim drobtinam dodaš zgornje sestavine. Narediš sočen a ne premoker nadev. Jaz sem dala več marmelade namesto 1,5 dl oranžade ki jo moraš razredčiti z 1,5 dl vode. Dodala sem tudi kako žlico več ruma. In tudi orehov. Naredimo po okusu.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev