breskvice in jurčki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: monika koprivnjak
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 margarina
- 50 dag moke
- 1/2 dcl ruma
- 20 dag sladkorja v prahu
- 2 jajci
- . za nadev:
- . pol limoninega soka
- . drobtine od keksov, ki jih izdolbeš
- 1 margarina za povaljanje
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2811 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 866 |
Navodila za pripravo
Vse sestavine za testo zgneti, testo počivaj pol ure v hladilniku, oblikuj majhne kroglice in jih peci 30 minut na 180 stopinj, še tople izdolbi in napolni z nadevom, po 2 skupaj jih zlimaj, namaži z barvo, (lako kupiš jagodno in hruško ali pa malino ali jih pač namažeš z sokom rdeče pese) jih namoči v vrelo margarino (250g), ko se odcedijo jih povaljaj po kristalnem sladkorju.
NADEV: vse sestavine zmešaj v kompaktno maso ne pre tekoče in ne presuho.