Moja kuhinja:

Buhteljni



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 200 g marmelada
  • 150 ml mleko
  • 1 ščepec sol
  • 3 jedilna žlica sladkor
  • 500 g moka
  • 100 ml sladka smetana
  • 1 jajce
  • 1 kos kvas (kocka)
  • 150 g maslo (zmehčano)
  • 1 kos limonina lupina

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4947

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 839

Navodila za pripravo

V mlačno mleko damo kvas, žličko sladkorja in žličko moke in pustimo da vzhaja.

Presejemo moko, naredimo jamico, v katero damo jajce. Po enem robu moke posujemo sol, po drugem pa damo maslo. Na sredo zlijemo kvas in dobro premešamo. Dodamo sladko smetano in limonino lupino (če so limone škropljene, uporabimo limonin sladkor). Dobro pregnetemo, da je testo mehko in pustimo 30 minut na toplem, da vzhaja. Testo mora podvojiti svojo velikost. Vzhajano testo ponovno premesimo in razvaljamo 0,5cm debelo. Izrežemo kvadrate 10x10cm. Na sredino kvadrata damo pol žličke marmelade (višnjeva, marelična, slivova...), zavihamo robove kvadrata in jih stisnemo, da se sprimejo. Buhteljne zložimo v namaščen pekač z vrhom navzol, 2cm narazen. Ponovno pustimo da vzhajajo 30 minut na toplem. Nato jih premažemo z razžvrkljanim jajcem in v segreti pečici pečemo najprej 15 minut na 200°C, nato znižamo temperaturo na 180°C in pečemo še 25 minut.

Ko so buhteljni pečeni, še vroče premažemo z maslom in pustimo, da se ohladijo. Posujemo jih s sladkorjem v prahu.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev