Moja kuhinja:

Buhtelnji



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 80 g sladkorja
  • 500 g moke
  • 1 čajna žlica soli
  • 0,5 dcl ruma
  • 80 g masla
  • 3 dcl mleka
  • 2 kos jajce
  • 1 kos vanilin sladkor
  • 100 g marmelade
  • 1 kos rumenjak
  • 1 kos vrečka kvasa

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2319

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 640

Navodila za pripravo

Jajci, rumenjak, sladkor, rum in sol stepemo skupaj.
Dodamo mleko.
Stepamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.
Dodamo moko, ki smo jo pomešali s kvasom(suhim). Vmešamo zmehčano maslo.
Dobro pregnetemo, dokler ne postane gladko in pustimo vzhajati.

Ko je dovolj vzhajano, ga vzamemo iz sklede, dobro pregnetemo. Oblikujemo ploščke, damo marmelado, ter spojimo. Še nekoliko oblikujemo v kroglico, ter s spojenim delom položimo na pekač.
Pustimo, da ponovno vzhajajo.


Pred peko premažemo z jajcem. Pred koncem ponovno premažemo z jajcem in potresemo sladkorjem (grobim).


Postavimo v ogreto pečico in pečemo pri 180°C približno pol ure.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev