Cake pops
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
biskvit
- 5 jajc
- 25 dag moke
- 20 dag sladkorja
- 1 dcl olja
- 1 dcl vode
- 1 pecilni prašek
ostalo
- 25 dag mascarponeja
- malo kavnega likerja (ali črne kave z rumom)
- palčke za lizike ali ražnjiče
- bela in temna čokoladna kuvertura, razne mrvice
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 10407 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1074 |
Navodila za pripravo
Jajca, sladkor, vodo in olje zmešamo, dodamo moko s pecilnim praškom in biskvit spečemo na 180 stopinjah približno 30 minut. Pečen biskvit ohladimo in zdrobimo na čim manjše koščke.
Zdrobljenemu biskvitu primešamo mascarpone in kavni liker (cca. 1 dl). Masa mora biti ravno pravšnja, da se lepo oblikujejo kroglice, zato liker dodajamo postopoma.
Oblikujemo kroglice, ki naj ne bodo prevelike, sicer bodo kasneje zdrsele po palčki navzdol zaradi lastne teže. Narejene kroglice postavimo v hladilnik, lahko pa tudi za nekaj časa v hladilno skrinjo, da se strdijo.
Stopimo belo in temno kuverturo in si pripravimo stojalo, kamor bomo cake popse odlagali (najbolje se obnese stiropor ali okoli obrnjeno cedilo za špagete). Vsako palčko nato najprej pomočimo v čokolado (pol centimetra), nato jo zapičimo v kroglico. Kroglico zatem pomočimo v stopljeno čokolado, nato pa s palčko rahlo potolčemo po robu kozarca, da odvečna čokolada odteče.
Takoj jo posujemo s kokosom, lešniki, sladkornimi perlami, mrvicami... Ali pa počakamo, da se čokolada strdi in jo nato okrasimo s čokolado druge barve... Narejene zapičimo v stiropor in pustimo na hladnem, da se strdi. Hranimo jih lahko do dva tedna.
Navodila za pripravo
Jajca, sladkor, vodo in olje zmešamo, dodamo moko s pecilnim praškom in biskvit spečemo na 180 stopinjah približno 30 minut. Pečen biskvit ohladimo in zdrobimo na čim manjše koščke.
Zdrobljenemu biskvitu primešamo mascarpone in kavni liker (cca. 1 dl). Masa mora biti ravno pravšnja, da se lepo oblikujejo kroglice, zato liker dodajamo postopoma.
Narejene kroglice postavimo v hladilnik, lahko pa tudi za nekaj časa v hladilno skrinjo, da se strdijo.
Stopimo belo in temno kuverturo in si pripravimo stojalo, kamor bomo cake popse odlagali (najbolje se obnese stiropor ali okoli obrnjeno cedilo za špagete). Vsako palčko nato najprej pomočimo v čokolado (pol centimetra), nato jo zapičimo v kroglico. Kroglico zatem pomočimo v stopljeno čokolado, nato pa s palčko rahlo potolčemo po robu kozarca, da odvečna čokolada odteče.
Takoj jo posujemo s kokosom, lešniki, sladkornimi perlami, mrvicami... Ali pa počakamo, da se čokolada strdi in jo nato okrasimo s čokolado druge barve...
Narejene zapičimo v stiropor in
Chefov nasvet:
Okuse lahko prilagajamo - tile cake popsi imajo okus tiramisuja. Lahko spečemo čokoladni biskvit in dodamo marmelado ter čokolado, pa dobimo okus Sacher torte. Vsakršnemu biskvitu dodamo nekaj tekočega - marmelado, nutello, kakav, liker, stopljeno čokolado ipd., da dobimo pravšnjo zmes za oblikovanje kroglic.
Končane cake popse lahko preprosto posamično ovijemo v celofan in zavežemo z barvnim trakcem, saj je zelo prisrčno darilce.