Caramel Fudge Brownie Cheesecake
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: tamara fortuna
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 250 g cookie ali polnozrnati keksi
- 6 jedilna žlica stopljenega masla
- 250 ml sladke smetanje za stepanje
- 600 g čokolade za kuhanje (temna + svetla)
- 2-4 jedilna žlica likerja (kava)
- 900 g philadelphia
- 10 ml vanilija
- 1 kos karamelni toffee preliv
- 1 kos zmes za brownie
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3009 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 893 |
Navodila za pripravo
Prva plast- Crust cookie:
Chocolate cookies ali polnozrnati keksi ali ameriški cookies zmleti in dodamo stopljeno maslo ter pritisnemo na dno pekača
Ganache krema-čokoladna plast:
Smetana ter stopljena čokolada se previdno premešata ter se doda liker po okusu (uporabimo za okraševanje in premaz nad prvo plastjo)
Krema:
Philadelphia + malo kisle smetane + sladkor + vanila + jajca zmešate z mešalnikom in vlijete na cookie plast prekrito s ganashe kremo ter damo v pekač na 180-200 stopinj za 40-60min (kot navadni cheesecake)
V drugem enakem pekaču spečemo plast brownie (lahko ga kupite kar od Dr Oetker ali pa ga naredite po kakšnem receptu).
Karamelo lahko naredite sami ali pa kar kupite že narejen preliv- predlagam da delate karamelo s smetano ali pa kupite toffee karamelni preliv.
Ko je cheesecake že hladen, ga premažemo z karamelo in nato prenesemo nanj pečen in ohlajen brownie. Nato okrasimo z preostankom ganache kreme ter karamelnim prelivom. Vse skupaj pustimo v hladilniku čez noč.
**Potek dela in plasti so lepo vidne na slikah.
Pa dober tek:)