Moja kuhinja:

Češnjeva marmelada



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kg češenj
  • 600 g sladkorja
  • 5 jedilna žlica limoninega soka
  • 0,3 dcl ruma
  • 1 kos želina

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 8750

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 639

Navodila za pripravo

Steklene kozarčke in pokrove temeljito operemo, nato kozarčke postavimo v pečico, ogreto na 90 stopinj.
Očiščene češnje izkoščičimo, jim dodamo limonin sok in rum potem pa jih pristavimo. Vmešamo mešanico želina in 2 žlic sladkorja ter dodamo preostali sladkor. Na hitro premešamo s paličnim mešalnikom. Zavremo in kuhamo še 5 minut, vmes s površine s penovko odstranjujemo pene. Z vročo marmelado napolnimo kozarce. Marmelado hranimo v hladnem prostoru.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev