Moja kuhinja:

Češnjeva pita iz polnozrnate moke



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • n1 vanilijev sladkor
  • n200 ml sladke smetane
  • n2 jedilna žlica sladkorja
  • 75 g masla
  • 1 ščepec soli
  • 2 jedilna žlica pirine moke
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 jajci
  • 3 jedilna žlica trsnega sladkorja
  • 1 skodelica polnozrnate pšenične moke
  • za nadev
  • n pest mandljevih lističev
  • n2 jedilna žlica ovsenih kosmičev
  • n1 vrečka vanilijevga pudinga
  • n500 g češenj brez koščic

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2905

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 425

Navodila za pripravo

TESTO
Maslo sobne temperature, sladkor in jajci penasto umešaš, soliš, dodaš vanilj sladkor in počasi vgneteš moko. Narediš kepo in za nekaj 10 minut postaviš v hladilnik.

Pečico prižgeš na 200 °C. Na pekač položiš peki papir.

Pripraviš NADEV:
2 jajci, 2 žjici sladkorja, vanilijev sladkor, vanilijev puding, sladko smetano penasto zmešamo, dodamo mandljeve lističe in ovsene kosmiče. Nazadnje dodamo še češnje.

Testo razvaljaš in ga položiš po pekaču. Narediš rob. Po dnu ga z vilico nekajkrat prebodeš. Peci nekaj minut (da zadiši), toliko, da se po površini naredi nežna skorjica. Vzami iz pečice, naloži pripravljen češnjev nadev in peči cca 20-25 minut. Sredica nadeva mora biti trda. (poizkusi z noževo konico zabosti v sredino peciva. Če je konica čista je pečeno, če na nožu ostane sled testa, peci še nekaj minut).

Pečeno pecivo lahko ponudiš toplo ali hladno.
Dekoriraj z sladko smetano ali vanilijevo kremo ali vanilijevim sladoledom.

Na sladkanje. :)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev