Češnjeva pita iz polnozrnate moke
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Mateja Vrbinc Beton
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- n1 vanilijev sladkor
- n200 ml sladke smetane
- n2 jedilna žlica sladkorja
- 75 g masla
- 1 ščepec soli
- 2 jedilna žlica pirine moke
- 1 vaniljev sladkor
- 2 jajci
- 3 jedilna žlica trsnega sladkorja
- 1 skodelica polnozrnate pšenične moke
- za nadev
- n pest mandljevih lističev
- n2 jedilna žlica ovsenih kosmičev
- n1 vrečka vanilijevga pudinga
- n500 g češenj brez koščic
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4039 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 775 |
Navodila za pripravo
TESTO
Maslo sobne temperature, sladkor in jajci penasto umešaš, soliš, dodaš vanilj sladkor in počasi vgneteš moko. Narediš kepo in za nekaj 10 minut postaviš v hladilnik.
Pečico prižgeš na 200 °C. Na pekač položiš peki papir.
Pripraviš NADEV:
2 jajci, 2 žjici sladkorja, vanilijev sladkor, vanilijev puding, sladko smetano penasto zmešamo, dodamo mandljeve lističe in ovsene kosmiče. Nazadnje dodamo še češnje.
Testo razvaljaš in ga položiš po pekaču. Narediš rob. Po dnu ga z vilico nekajkrat prebodeš. Peci nekaj minut (da zadiši), toliko, da se po površini naredi nežna skorjica. Vzami iz pečice, naloži pripravljen češnjev nadev in peči cca 20-25 minut. Sredica nadeva mora biti trda. (poizkusi z noževo konico zabosti v sredino peciva. Če je konica čista je pečeno, če na nožu ostane sled testa, peci še nekaj minut).
Pečeno pecivo lahko ponudiš toplo ali hladno.
Dekoriraj z sladko smetano ali vanilijevo kremo ali vanilijevim sladoledom.
Na sladkanje. :)