Češpljeva pita
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: damjana zgonec
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 jedilna žlica sladkorja
- 2 jedilna žlica cimeta
- 5 jedilna žlica skute
- 1 testo v listih (6 kosov)
- 1/2 kg očiščenih češpelj
- 1 kg jabolk
- 3 jedilna žlica slakorja v prahu
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3157 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 946 |
Navodila za pripravo
Pekač obložimo s peki papirjem in položimo prvo plast listnatega testa na pekač. Obložimo s prvo mešanico (češplje, sladkor in skuta). Češplje prej narežemo na manjše koščke ter pokrijemo z naslednjo plastjo listnatega testa. Tako nadaljujemo dokler nam ne ostaneta še dva lista testa. Na predzadnji list damo mešanico iz jabolk, sladkorja in cimeta. Pokrijemo z zadnjo plastjo listnatega testa in damo v pečico za 45 minut na 190 stopinj.
Postrežemo še toplo in posujemo z sladkorjem v prahu,
Pa prijetno sladkanje!!