Moja kuhinja:

Cimetova tortica


Cimetova tortica
Cimetova tortica
Cimetova tortica
Cimetova tortica

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 pecilni prašek
  • 4 jajca
  • 1 kisla smetana
  • 1 vanilijev sladkor
  • 3 jedilna žlica sladkorja
  • 2 čajna žlica cimeta
  • 1/5 dcl olja
  • 3 dcl VODE
  • 1 mascarpone
  • 25 dag moke
  • 1 dcl vroče vode
  • 2 jedilna žlica marmelade
  • 1 malo ruma
  • 1 skodelica na koščke narezanih breskev
  • 5 jedilna žlica čololade v prahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1726

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 556

Navodila za pripravo

Rumenjake ločimo od beljakov. Jih penasto stepemo z sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Dodamo olje in vodo, rum, moko in pecilni prašek ter cimet. Na koncu še stepene beljake. Maso zlijemo v okrogel pekač in pečemo 25 minut na 160 stopinj. Ko je pečeno pustimo, da se malo ohladi. Medtem segrejemo 3 dcl vode v kateri smo zamešali malo marmelade. Pecivo prerežemo na pol (z nožem ali sukancem), prvo polovico premažemo s sladkorno mešanico (da bo tortica bolj sočna), premažemo še z kislo smetano, sladkorjem in mascarponejem, na vrhu posujemo z koščki breskve. Pokrijemo z drugo polovico biskvita in ga po vrhu namažemo z sladkorno mešanico, pustimo da se malo vpije, nato potresemo z čokolado v prahu.

Ponudimo zraven odlične kavice.

Pa dober tek!!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev