Moja kuhinja:

Cimetove ladjice s pudingom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 400 dcl mleka
  • 1/2 kupljenega listnatega testa
  • cimet po želji
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 vrečka vanilijevega pudinga
  • sadje ,piškoti za okras

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2150

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 380

Navodila za pripravo

Začnemo z segrevanjem mleka, in ko zavre ga odstavimo. V manjši šalčki zmešamo 6 žlic mrzlega mleka ( ga odvzamemo od celotne količine mleka ), puding v prahu in 3 žlice sladkorja. Vse to dobro premešamo da se ne bodo naredile grudice. Nato zmes počasi vlijemo v mleko in sproti mešamo z metlico. Mleko nato pristavimo nazaj na vročino in mešamo dokler se puding ne zgosti. Ker smo uporabili manj mleka kakor običajno bo puding bolj gost. Puding nato odstavimo in ga vsake par minutk dobro premešamo, da se na vrhu ne bo naredila skorjica.
Nato nadaljujemo z valjanjem testa na približno 2-3 milimetre in ga potresemo z cimetom in preostalim sladkorjem, nato pa ga zvijemo v rolado ( čimbolj na tesno ). Roladico nato razrežemo na 6 delov in jih z rokami potlačimo ter oblikujemo krogce. Testo nato položimo na okrog obrnjen pekač za muffine in oblikujemo šalčke. Pekač nato položimo za približno 10-15 minut v segreto pečico na 180 stopinj. Ko so šalčke pečene počakamo da se ohladijo in jih nato nadevamo s pudingom ter okrasimo in smo končali.


VESELO SLADKANJE!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev