Moja kuhinja:

CIMETOVE PALAČINKE


CIMETOVE  PALAČINKE
CIMETOVE  PALAČINKE
CIMETOVE  PALAČINKE
CIMETOVE  PALAČINKE

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 2

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Masa za palačinke

  • 300 g moke
  • 2 jajca
  • 1 dcl mineralne vode
  • malo cimeta
  • 100 g sladkorja
  • malo OLJA
  • 3 dcl mleka
  • malo soli
  • 1 kos vanilijev sladkor

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3335

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 272

Navodila za pripravo

V skledi z električnim mešalnikom zmešamo 2 jajca, mleko in sol in 2 čajni žlici sladkorja. Med mešanjem po žlicah postopoma dodajamo moko, da se vse sestavine zmešajo v gladko testo. Masi dodamo še kapljico olja(zato da se manj prijemajo ponve).Na koncu vmešamo še mineralno vodo, da bodo palačinke bolj rahle. Pripravljeno maso pustimo počivati vsaj 20 minut. Če se vam zdi testo pregosto, dodajte malo mleka (ali mineralne vode), če je preredko, dodajte žlico ali dve moke.

V ponvi segrejemo olje ali maslo in spečemo tanke palačinke. Pečene palačinke posujemo z cimetom in sladkorjem. (Lahko pa sladkorju dodamo vaniljev sladkor). Nato jih zvijemo ali oblikujemo v trikotnike in jih zlagamo na krožnik in še tople postrežemo.

cimet , palačinke




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev