Moja kuhinja:

Čoko pita



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 0.5 dcl mleka
  • 15 dag sladkorja v prahu
  • 1 ščepec soli
  • 15 dag ostre moke
  • 10 dag masla
  • 3 jajca + dodatno 3 beljake
  • 30 dag kremnega sira (lahko Philadelphia)
  • 5 velikih žlic nutelle
  • 1 vrečka čokoladnega pudinga
  • 10 dag celih orehov
  • 3 žlice javorjevega sirupa
  • 1 banjica sladoleda po vašem okusu za dekoracijo
  • malo čokoladnega desertnega preliva

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1941

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 550

Navodila za pripravo

Testo:

Maslo 7 dag, narezano na koščke in en rumenjak zmešamo skupaj, dodamo moko in počasi medtem ko mesimo dodajamo 0.5 dcl mleka. Umesimo gladko testo. Zavijemo ga v folijo in pustimo v hladilniku 30 minut.
Vzamemo ga iz hladilnika in ga razvaljamo na pol centimetra debelo, na sredino položimo preostanek masla, čez njega zapognemo testo, prepognemo ga še dvakrat, da dobimo kvadrat in ga ponovno razvaljamo, spet prepognemo do kvadrata in ga damo v hladilnik še za 15 minut. Če nimate časa za testo, lahko vzamete že pripravljeno iz trgovine, lahko je listnato, vzhajano listnato ali krhko.

Vklopimo pečico na 170 stopinj, vmes pripravimo nadev. Iz beljakov stepemo trd sneg. En rumenjak, kremni sir, sladkor, nutello in čokoladni puding zmešamo skupaj v homogeno zmes.

Testo vzamemo iz hladilnika, razvaljamo ga na pomokani površini na 0.5 cm debelo, položimo ga čez pekač, poravnamo in z valjarjem pritisnemo po robu pekača, da odstranimo odvečno testo. Porabimo ga na koncu za zgornji rob in dekoracijo.

Ko imamo pripravljen pekač s testom, zmešamo beljakov sneg z ostalo zmesjo, mešamo previdno, da ostane rahlo. Nadev polijemo čez testo, potresemo z orehi, dekoriramo z ostanki testa in damo v pečico, da se zlatorjavo zapeče, cca 20 minut na 170 stopinj. Ko je pita pečena jo premažemo z javorjevim sirupom, počakamo 15 minut, razrežemo in postrežemo s kepico sladoleda in čokoladnim desertnim prelivom.
Dober tek.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev