ČOKO SNEŽKO SNEŽAK
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Liudmila Sikoshek
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 150 g margarine ali masla, ali kokosovo, palmovo maslo
- 30 g čoko v prahu
- 125 ml pomarančnega soka
- 1 fondan za okrasitev
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3470 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 902 |
Navodila za pripravo
1. Zmešamo margarino, sladkor, primešano eno za drugim jajca in mešamo da se zmes poenoti. Prilijem sok pomaranče.
,2. Moko zmešam s pecilnim praškom in čokolado v prahu.Primešam jajčni zmesi. Mešam z mešalnikom na srednji hitrosti.
3. Nalijem v pekač za mafine do 2/3. Pečem 22 minut pri 180?C. Pečene mafine ohladim.
4.Bel fondan razvlečem na 3 - 4 mm, z modelom enakega premera kot so mafini oblikujem kroge. Iz barvnega fondana kapo naredim tako, da ga razvlečem enako kot belega in izrežem polmesec. Premažem z vodo, prilepim na zgornji del mafina.
Iz iste barve naredim še rob kape: košček fondana razvlečem v tanek trak. V cik-cak naredim rob, glej sliko. Prilepim z vodo. Urežem usta, robove obražem.