Moja kuhinja:

ČOKO SNEŽKO SNEŽAK



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 150 g margarine ali masla, ali kokosovo, palmovo maslo
  • 30 g čoko v prahu
  • 125 ml pomarančnega soka
  • 1 fondan za okrasitev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3470

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 902

Navodila za pripravo

1. Zmešamo margarino, sladkor, primešano eno za drugim jajca in mešamo da se zmes poenoti. Prilijem sok pomaranče.
,2. Moko zmešam s pecilnim praškom in čokolado v prahu.Primešam jajčni zmesi. Mešam z mešalnikom na srednji hitrosti.
3. Nalijem v pekač za mafine do 2/3. Pečem 22 minut pri 180?C. Pečene mafine ohladim.
4.Bel fondan razvlečem na 3 - 4 mm, z modelom enakega premera kot so mafini oblikujem kroge. Iz barvnega fondana kapo naredim tako, da ga razvlečem enako kot belega in izrežem polmesec. Premažem z vodo, prilepim na zgornji del mafina.
Iz iste barve naredim še rob kape: košček fondana razvlečem v tanek trak. V cik-cak naredim rob, glej sliko. Prilepim z vodo. Urežem usta, robove obražem.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev