Moja kuhinja:

Čokoladna tiramisu torta


Čokoladna tiramisu torta
Čokoladna tiramisu torta
Čokoladna tiramisu torta
Čokoladna tiramisu torta

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 150 ml kava
  • 170 g moke ali jedilnega škroba
  • 100 ml sladkorja
  • 60 g masla
  • 60 g kakava kakav za posip
  • 2 čajna žlica pecilnega praška
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml sladke smetane
  • 1 kos vanilin sladkor

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2893

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 627

Navodila za pripravo

Pred pripravo namastimo pekač za torto (premer 26 cm ali manjši) in vklopimo pečico, ki jo ogrejemo na 180°C. Maslo raztopimo in ga pustimo, da se nekoliko ohladi. Z električnim mešalnikom najprej stepemo jajca in sladkor, da dobimo penasto svetlo rumeno zmes. Nato dodamo moko, kakav, maslo in pecilni prašek in testo dobro premešamo. Testo vlijemo v pekač in ga v prej ogreti pečici pečemo približno 25 do 35 minut (odvisno od pečice in velikosti pekača). Ko je biskvit pečen, da pokrijemo s kuhinjsko krpo in počakamo, da se ohladi.
Nadev pripravimo tako, da najprej stepemo sladko smetano in ji postopoma dodajamo sladkor z vanilin sladkorjem. Nato dodamo mascarpone in dobro premešamo z električnim mešalnikom. Skuhamo deciliter in pol kave in jo ohladimo. Po želji in glede na svoj okus ji dodamo tudi rum. Ohlajen biskvit prerežemo na pol, če smo pekli v manjšem pekaču, pa ga lahko prerežemo dvakrat. Prvo polovico namočimo s polovico kave.
Nato biskvit namažemo z malo manj kot polovico prej pripravljene kreme, čez položimo drug biskvit in ponovimo postopek. S kremo premažemo torto tudi s strani, nato pa jo posujemo s kakavom.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev