Moja kuhinja:

Čokoladna torta



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 pecilni prašek
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 28 dag sladkorja
  • 25 dag moke
  • 2 jajci
  • 0.5 dcl ruma
  • 3 žlice olja
  • 0.5 litra sladke smetane
  • pol želatine fix
  • 1 dcl vo
  • 15 dag jedilne čokolade
  • 5 žlic kakava
  • 15 dag masla
  • 3 tablice jedilne čokolade
  • 1 čokoladna šlag krema za dekoracijo (po želji) + hladno mleko
  • 2 dcl mleka (malenkost več)
  • 4 žlice sladkorja za sirup (navlažitev)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2436

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 563

Poglej video

Navodila za pripravo

Jajca penasto utepemo s sladkorjem in vanilinom, dodamo maslo in ponovno premešamo. Moko zmešamo s kakavom in pecilnim in izmenično dodajamo jajčni zmesi moko in mleko ter dobro premešamo.

Pekač namastimo in vlijemo pol mase. Spečemo na 180 stopinj in postopek ponovimo še s preostalo maso.

Rum, vodo in sladkor (4 žlice) segrejemo v mikrovalovki in premešamo, da se sladkor raztopi. S polovico sirupa navlažimo prvi del biskvita.

Jedilno čokolado drobno naribamo, smetano trdo stepemo. V smetano vmešamo še pol želatine fix in kasneje še vanilin z naribano čokolado.

Na navlažen biskvit stresemo kremo in jo enakomerno razmažemo. Drugi del biskvita ravno tako navlažimo in z njim pokrijemo kremo.

Čokolado in olje stopimo nad paro, močno premešamo in prelijemo torto. Enakomerno razmažemo in poljubno okrasimo. Jaz sem uporabila čokoladno šlag kremo.

Torta naj bo nekaj ur na hladnem pred serviranjem.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev