Moja kuhinja:

Čokoladna torta s kokosom in bananami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 200 g gladke moke
  • 100 g kokosove moke
  • 2 kos čokoladni puding
  • 400 ml kokosovo mleko
  • 500 ml kravjega mleka
  • 2 jedilna žlica ruma
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 5 kos zrele banane
  • 1 kos želatina fix

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4402

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 669

Navodila za pripravo

V posodi stepemo pol sladkorja (100g), rumenjake (5) in 3 žlice mlačne vode, da dobimo gladko kremasto zmes. Dodamo 50g stopljene čokolade za kuhanje in žlico ruma. Beljake in preostali sladkor (100g) stepemo v trd sneg. Zmesi rumenjakov dodamo tretjino snega in dobro premešamo, dodamo pest (50g) kokosove moke in presejano moko s pecilnim praškom. Dobro premešamo in počasi dodamo še preostali sneg ter vse skupaj nežno premešamo, da je masa enakomerna. Model za torto premera max. 26 cm samo po dnu namažemo z margarino za peko in obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180 stopinj in testo pečemo 30 minut.

Kremo pripravimo po sledečem postopku: V posodici zmešamo praška obeh pudingov, rumenjake (3), 50g sladkorja in 12 žlic hladnega mleka. V posodi segrejemo mešanico kokosovega(300ml) in kravjega mleka (300ml), da zavre in dodamo mešanico za puding ter na blagem ognju mešamo 2-3 minute. V še vroč puding primešamo 100g čokolade za kuhanje in mešamo dokler se ne raztopi ter nato dodamo še sneg iz beljakov (3) v katerega smo dodali še preostali sladkor (50g). Nato dodamo še veliko vrečo želatine fix in dobro premešamo ter pustimo da se krema ohladi na sobno temperaturo.

Testo torte prerežemo na pol da dobimo dve plasti in obe plasti z obeh strani navlažimo z mlačno mešanico kokosovega mleka (100ml), kravjega mleka (200ml), sladkorja (30g) in žlice ruma. Pri navlaževanju ne pretiravamo da testo ne razpade.

Spodnji del torte na debelo premažemo s kremo in nanjo položimo rezine banan, tako da pokrijemo celotno plast, dodamo še malo kreme čez banane. Čez položimo še zgornjo plast torte, malo pritisnemo, da se obe plasti dobro sprimeta in celotno torto premažemo s preostankom kreme. Na vrhu torto dekoriramo z rezinami banan in potresemo s kokosovo moko.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev