Moja kuhinja:

Čokoladne kocke


Čokoladne kocke
Čokoladne kocke
Čokoladne kocke
Čokoladne kocke

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1/2 pecilni prašek
  • 8 dag maslo
  • 3 jajca
  • 1 jedilna žlica olje
  • 3 jedilna žlica sladkor
  • 2 jedilna žlica moka
  • 1 vaniljev sladkor
  • 5 dcl sladka smetana
  • 2 kos kremfix
  • 30 dag jedilna čokolada
  • 2 jedilna žlica grenki kakav v prahu
  • 4 jedilna žlica marelična marmelada

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2920

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 868

Navodila za pripravo

Biskvit:
Rumenjake in beljake ločimo. Beljake stepemo v trd sneg, rumenjake stepamo s sladkorjem, da postanejo svetlo rumeni. Rumenjakom dodamo sneg iz beljakov, moko, kakav in pecilni prašek ter rahlo premešamo z leseno žlico. Vlijemo v pekač (25x30cm) na papir za peko in pečemo 15 do 20 min na 175°C.

Krema:
Skupaj z vaniljevim sladkorjem in Kremfixom trdo stepemo sladko smetano. Naribamo 15 dag jedilne čokolade in jo vmešamo v smetano.

Glazura:
Na majhnem ognju raztopimo 15 dag jedilne čokolade in maslo in dodamo olje.

Sestava:
Biskvit vzamemo iz pekača, ga ohladimo in prerežemo na pol (dobimo dve zelo tanki plasti). Segrejemo marelično marmelado in z njo premažemo obe plasti. Na spodnjo plast namažemo smetanovo kremo in pokrijemo z zgornjo plastjo. Prelijemo s čokoladno glazuro. Pecivo naj stoji čez noč.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev