Čokoladne kocke
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Jerneja Šajn
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1/2 pecilni prašek
- 8 dag maslo
- 3 jajca
- 1 jedilna žlica olje
- 3 jedilna žlica sladkor
- 2 jedilna žlica moka
- 1 vaniljev sladkor
- 5 dcl sladka smetana
- 2 kos kremfix
- 30 dag jedilna čokolada
- 2 jedilna žlica grenki kakav v prahu
- 4 jedilna žlica marelična marmelada
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2920 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 868 |
Navodila za pripravo
Biskvit:
Rumenjake in beljake ločimo. Beljake stepemo v trd sneg, rumenjake stepamo s sladkorjem, da postanejo svetlo rumeni. Rumenjakom dodamo sneg iz beljakov, moko, kakav in pecilni prašek ter rahlo premešamo z leseno žlico. Vlijemo v pekač (25x30cm) na papir za peko in pečemo 15 do 20 min na 175°C.
Krema:
Skupaj z vaniljevim sladkorjem in Kremfixom trdo stepemo sladko smetano. Naribamo 15 dag jedilne čokolade in jo vmešamo v smetano.
Glazura:
Na majhnem ognju raztopimo 15 dag jedilne čokolade in maslo in dodamo olje.
Sestava:
Biskvit vzamemo iz pekača, ga ohladimo in prerežemo na pol (dobimo dve zelo tanki plasti). Segrejemo marelično marmelado in z njo premažemo obe plasti. Na spodnjo plast namažemo smetanovo kremo in pokrijemo z zgornjo plastjo. Prelijemo s čokoladno glazuro. Pecivo naj stoji čez noč.