Moja kuhinja:

Čokoladne kocke s pomarančno kremo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 150 g sladkorja
  • 150 g moke
  • 200 ml sladke smetane
  • 180 g jedilne čokolade
  • 40 g masla
  • 50 g medu
  • 120 g mletih orehov
  • 2 jajci
  • 1 ščepec soli
  • 1 čajna žlica pecilnega praška
  • 1 lupina nastrgane pomaranče
  • 3 dcl pomarančnega soka
  • 40 g škroba
  • 2 rumenjaka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 8298

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 674

Navodila za pripravo

Čokolado in maslo raztopimo ter zmešamo skupaj.
Jajci zmešamo s soljo, sladkorjem in medom. Primešamo čokoladno zmes, pomarančno lupino in presejano moko s pecilnim praškom ter orehe. Vse skupaj dobro premešamo in vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem. Enakomerno poravnamo in pečemo 15 do 20 minut na 175 stopinj. Pečen biskvit ohladimo.

Rumenjaka premešamo z mešanico sladkorja in škroba. Dodamo pomarančno lupino in pomarančni sok ter kuhamo na majhnem ognju, da vre približno 3 minute. Vroči kremi primešamo maslo, jo pokrijemo in ohladimo. Ohlajeno kremo gladko zmešamo in ji dodamo stepeno smetano.Ohlajen biskvit navlažimo z mešanico vode, sladkorja in ruma.

Na biskvit namažemo kremo, jo lepo poravnamo in posujemo z mleto čokolado.
Rezino damo v hladilnik, da se krema dobro strdi, potem pa poljubno narežemo na rezine.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev