Moja kuhinja:

Čokoladne rezine s kokosovo kremo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 6 jajc
  • 7 jedilnih žlic sladkorja
  • 5 jedilnih žlic moke
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 500 g mascarponeja
  • 150 g kokosove moke
  • 3 dcl sladke smetane
  • 1 jedilno žlico Nutelle
  • 150 g jedilne čokolade
  • 10 jedilnih žlic mleka
  • 1 jedilno žlico Carolans Irish cream likerja
  • 1 jedilno žlico mletih mandljev za dekoracijo

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3506

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 612

Navodila za pripravo

Biskvit:
5 jajc, 5 žlic sladkorja, 5 žlic moke, 2 žlici kakava in pol čajne žličke pecilnega praška;
Penasto umešamo jajca in sladkor, ter dodamo še moko s pecilnim praškom in kakav. Zlijemo v večji pekač, najbolje, če ga obložimo s peki papirjem. Pečemo v ogreti pečici pri 180°C cca 10 minut.

Kokosova krema:
1 jajce, 500 g mascarponeja, 1,5 dcl sladke smetane, 2 žlici sladkorja in 150 g kokosove moke;
Stepemo 1 rumenjak in 2 žlici sladkorja. Dodamo mascarpone. V posebnih posodah stepemo še sladko smetano in v drugi sneg enega beljaka. Zmesi nato s kuhalnico najprej primešamo sladko smetano, nato pa še sneg in kokosovo moko.

Čokoladna polivka:
1,5 dcl smetane, 150 g jedilne čokolade, i žlico Nutelle;
Smetano stepemo in ji primešamo v mikrovalovni pečici stopljeno čokolado in Nutello. Vse skupaj ohladimo.

Polovico biskvita navlažimo z mlekom, ki smo mu primešali Carolans, premažemo s kokosovo kremo ter polijemo s čokoladno polivko. Na to položimo drugo polovico biskvita in postopek ponovimo. Čokoladno polivko na vrhu okrasimo z mletimi mandlji ali po želji s čim drugim. Pecivo postavimo za 2 uri nekam na hladno in ko se ohladi, narežemo na kocke. Serviramo lahko same ali s kostanjevo kremo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev