Čokoladne rezine s kokosovo kremo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Mateja Trs
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 6 jajc
- 7 jedilnih žlic sladkorja
- 5 jedilnih žlic moke
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 500 g mascarponeja
- 150 g kokosove moke
- 3 dcl sladke smetane
- 1 jedilno žlico Nutelle
- 150 g jedilne čokolade
- 10 jedilnih žlic mleka
- 1 jedilno žlico Carolans Irish cream likerja
- 1 jedilno žlico mletih mandljev za dekoracijo
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4550 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 881 |
Navodila za pripravo
Biskvit:
5 jajc, 5 žlic sladkorja, 5 žlic moke, 2 žlici kakava in pol čajne žličke pecilnega praška;
Penasto umešamo jajca in sladkor, ter dodamo še moko s pecilnim praškom in kakav. Zlijemo v večji pekač, najbolje, če ga obložimo s peki papirjem. Pečemo v ogreti pečici pri 180°C cca 10 minut.
Kokosova krema:
1 jajce, 500 g mascarponeja, 1,5 dcl sladke smetane, 2 žlici sladkorja in 150 g kokosove moke;
Stepemo 1 rumenjak in 2 žlici sladkorja. Dodamo mascarpone. V posebnih posodah stepemo še sladko smetano in v drugi sneg enega beljaka. Zmesi nato s kuhalnico najprej primešamo sladko smetano, nato pa še sneg in kokosovo moko.
Čokoladna polivka:
1,5 dcl smetane, 150 g jedilne čokolade, i žlico Nutelle;
Smetano stepemo in ji primešamo v mikrovalovni pečici stopljeno čokolado in Nutello. Vse skupaj ohladimo.
Polovico biskvita navlažimo z mlekom, ki smo mu primešali Carolans, premažemo s kokosovo kremo ter polijemo s čokoladno polivko. Na to položimo drugo polovico biskvita in postopek ponovimo. Čokoladno polivko na vrhu okrasimo z mletimi mandlji ali po želji s čim drugim. Pecivo postavimo za 2 uri nekam na hladno in ko se ohladi, narežemo na kocke. Serviramo lahko same ali s kostanjevo kremo.