Moja kuhinja:

Čokoladne tortice



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 vanilijev sladkor
  • 2 jajci
  • 100 g moke
  • 100 g sladkorja
  • 2 dcl sladke smetane
  • 30 g margarine
  • 1-2 dcl mleka
  • 1 šilce ruma
  • 100 g masla
  • 1/2 pecilnega praška
  • 250 g temne čokolade
  • kokos za posip

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2082

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 478

Poglej video

Navodila za pripravo

Rumenjake in beljake ločimo, beljake stepemo v sneg. Rumenjake zmešamo s sladkorjem, nato dodamo moko s pecilnim praškom, 100 g na vodni kopeli stopljene čokolade in stopljeno maslo. Masi nežno vmešamo beljakov sneg. Vlijemo v pekač in spečemo biskvit. Pečen biskvit navlažimo z mešanico mleka in ruma in izrežemo srčke. Sladko smetano stepemo in primešamo 80 g stopljene čokolade. To kremo nanesemo na en oblat in na vrh pritisnemo drug srček. S kremo premažemo celo tortico. Nad vodno kopeljo stopimo še preostalo čokolado in margarino in prelijemo tortice. Damo jih na hladno za nekaj časa. Okrasimo jih s kokosom ali poljubno.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev