Moja kuhinja:

Čokoladni Ballantines kolački



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica pecilni prašek
  • 3 kos jajca
  • 100 g temne čokolade
  • 4 jedilna žlica sladkorja
  • 1 jedilna žlica jedilnega škroba
  • 7 dag masla
  • 6 jedilna žlica mehke moke
  • 3 dcl kondenziranega mleka
  • 1 jedilna žlica medu
  • 1 jedilna žlica kakava v prahu
  • 30 g mandeljnovih lističev
  • 1 dcl Ballantines whisky

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1842

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 488

Navodila za pripravo

Za 5 kolačkov:
Krhko testo:
Pečico vklopimo na 180 C.
Med, maslo in žlico sladkorja penasto stepemo. Dodamo jajce, kakav in vse to stepemo. Presejemo moko in pecilni prašek. Testo zgnetemo, da se ne lepi za prste, vendar se ne drobi. Če se lepi dodamo malo moke, v nasprotnem primeru malo mleka. 2/3 testa zvaljamo 3 mm debelo in obložimo slikonske ali kakšne druge modelčke za mafine. Damo v pečico in pečemo 5 min,tako da je napol spečeno.
V 1 dcl kondenziranega mleka raztopimo temno čokolado in pustimo, da se malo ohladi. Na sredino prej obloženih modelčkov damo ščepec mandeljnov in prelijemo z raztopljeno čokolado skoraj do vrha. Ostanek testa razvaljamo na 3mm in prekrijemo modelčke s testom. Pečemo do konca še 10 min.

Preliv:
2 rumenjaka zmešamo s ostankom sladkorja, jedilnim škrobom in 2 žlicama mleka,tako da dobimo gladko zmes. Kondenzirano mleko damo kuhati, vmešampo rumenjake in med mešanjem preliv zavremo. Dodamo wisky in sicer toliko, da je preliv ravno dovolj gost. Namesto alkohola lahko damo mleko.

Še vroče kolačke prevrnemo na krožnik in prelijemo z vročim prelivom.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev