Moja kuhinja:

Čokoladni biskvit z breskvami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 13 dag sladkorja
  • 13 dag moke
  • 10 dag zmehčanega masla
  • 2 jajci
  • 3 dag kakava
  • malo ruma
  • 1 pecilni
  • 1 breskov kompot
  • 5 dag navadnega jogurta ali kisle smetane
  • 5 žlic mleka
  • cimet, ingver, muškatni orešček
  • 1 čokoladni puding (najboljši je premium)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 12524

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 863

Navodila za pripravo

Jajca penasto umešano s sladkorjem (13 dag) in dodamo maslo. Dobro stepemo, nato dodamo moko s pecilnim, jogurt, mleko, kakav in malce začinimo. Na pekač naložimo polovice breskev. Preko njih razporedimo testo in pecivo pečemo pri 180 stopinjah.

Nekaj minut preden je pecivo pečeno, v tekočino, ki je ostala od kompota, vkuhamo čokoladni puding po navodilih na vrečki – zmanjšamo lahko količino sladkorja, saj smo sladkali že kompot. Dodamo še muškatni orešček, cimet in ingver. Ko je kuhan, nahitro vanj vmešamo še malo ruma in po želji (če se nam ne zdi dovolj sladko) še žlico medu. Tako pripravljen puding polijemo po pečenem pecivu in pustimo, da se vse skupaj ohladi. Za eno uro postavimo v hladilnik in nato serviramo.

Namesto breskev lahko uporabimo hruške (ki so še boljše za to pecivo) ali katerokoli drugo sadje. Lahko uporabimo svežega in pred peko iz njega skuhamo kompot (tekočino uporabimo pri pudingu, sadje pa naložimo v pekač). Biskvit ne prekriva vsega sadja, to naj vas ne skrbi, ker po peki vse prelijemo še s pudingom, ki prekrije celotno pecivo.

Sladica ima prazničen okus, super barvni kontrast pa dajejo večji kosi sadja.

Dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev