Čokoladni brizgančki




Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Sestavine:
- 250 g margarine (ne masla, ker se piškoti sicer razlezejo)
- 150 g sladkorja v prahu
- 200 g moke
- 50 g kakava v prahu
- vanilijev sladkor
- 10 rumenjakov
- malo stopljene čokolade, nutelle ali marelične marmelade
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3107 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 687 |
Navodila za pripravo
Rumenjake penasto utepemo s sladkorjem in dodamo margarino, da dobimo gladko zmes. Primešamo kakav in moko - dobimo mehko maso. Nabrizgamo manjše kupčke na peki papir - ker se piškoti razlezejo, pustimo malo prostora med njimi. Pečemo na 180 stopinj par minutk in pazimo, da se ne zapečejo preveč, ker so temni.
Ohladimo na pekaču, nato mažemo z marelično marmelado ali nutello po dva in dva skupaj ter pomakamo v topljeno čokolado.