Moja kuhinja:

ČOKOLADNI BUHTELJNI



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 50 g kvas
  • 1000 g moka
  • 1 lupina neškropljene limone
  • 6 kos rumenjake
  • 1 marmelada za nadev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6370

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 782

Navodila za pripravo

1. Kvas zdrobim v skledo (jaz dodam še eno vrečko suhega kvasa), dodam žličko sladkorja, žlico moke in 1/2 dcl mlačnega mleka, smešam, pustim, da kvasec vzhaja.
2.Mlačno mleko, stopljeno margarino, rumenjake, sladkor, rum, limonino lupino zmešam.
3. Moko dam v skledo, nadedim jamco, v katero vlijem vzhajani kvasec. Dodam tekočino iz točke 2, zamesim testo. testo mešam, da postane gladko in se loči od delovne površine ter rok. Dam na toplo vzhajati.
Medtem, ko testo za buhteljne vzhaj, naredimo testo za mafine....ha, to pa je že drugi recept.
4. Vzhajano testo razvaljam na delovni površini za prst na debelo, razrežem na kocke vel.8x5 cm. V vsak kvadratek dam veliko žlico marmelade, robove stisnem skupaj, da dobim mošniček, glej sliko.
Te mošničke pomakam v raztopljeno margarino in polagam na pekač z vozličkom dol. Tako, zložene v pekač,buhteljčke povrhu na debelo potresem s mešanico sladkorja in kakava. Dam na toplo vzhajati,

Medtem, ko buhteljčki vzhajajo, imemo prčeni mafinčki za otroke, ta recept pride za buhteljčki.
5. Vzhajane buhteljčke dam v pečico (ki je že ogreta od peke mafinčkov) na 180?C za 50 do 60minut.
Pečene buhteljčke še tople potresem po vrhu s sladkorjem v prahu.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev