Moja kuhinja:

ČOKOLADNI HUZARSKI KRAPI



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 vanili sladkor
  • 7 dag sladkorja
  • 10 dag sesekljanih lešnikov
  • 4 jedilna žlica sladke smetane
  • 3 dag masla
  • 18 dag moke
  • 1 ščepec soli
  • 2 kos rumenjaka
  • 5 dag nasekljane čokolade
  • 18 dag čokolade
  • 1,5 jedilna žlica medu
  • 1 kos beljak enega jajca

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2946

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 594

Navodila za pripravo

V presejano moko damo maslo, ščepec soli,rumenjaka, sladkor ,vanili sladkor in dobro pregnetemo, da postane testo gladko, na koncu dodamo še sesekljano čokolado.Testo damo počivat na hladno vsaj za eno uro.
Pripravimo nadev:V kozici kuhamo maslo, sladko smetano, čokolado in med, da se vse skupaj raztopi.
Iz testa oblikujemo kroglice, namočimo jih v razžvrkljanem beljaku, nato jih povaljamo v sesekljanih lešnikih.V sredino kroglice naredimo luknjico.Pečemo pri 180*C 15 minut, ohladimo in luknjice napolnimo z nadevom z dresirno vrečko.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev