Moja kuhinja:

Čokoladni kolački z vanilijevo kremo in malinami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 6

[ Št. glasov: 3 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Biskvit

  • 2 kos jajci
  • 1/2 skodelica olja
  • 1 skodelica sladkorja
  • 2 skodelica moke
  • 1 kos vanilin sladkor
  • 1 kos pecilni prašek
  • 1 skodelica navadnega jogurta
  • 2-3 jedilna žlica kakava

Vanilijev nadev

  • 1 kos vanilijev puding
  • 1 kos vanilin sladkor bourbon
  • 4 jedilna žlica sladkorja
  • 3.5 dcl mleka

malinov nadev

  • 1-2 jedilna žlica sladkorja v prahu
  • malo gustina po potrebi
  • 12 dag malin

Rumova glazura

  • 125 g sladkorja v prahu
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • 1 jedilna žlica ruma
  • nekaj mrvic za okras

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 26959

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 943

navodila za pripravo kolačkov

Jajca penasto utepemo s sladkorjem in vanilinom. Dodamo olje in jogurt, premešamo in dodamo še moko s pecilnim ter kakav. Dobro premešamo, da dobimo gosto zmes.

Vanilijev puding skuhamo kot običajno, le da dodamo vanilijev strok/ vanilin sladkor bourbon ter manj mleka, da dobimo bolj gost puding.

Maline prevremo s sladkorjem v prahu, če so preveč tekoče, pa jih zgostimo z gustimo (zakuhamo kot pri pudingu).

Jaz sem delala v pekačku, ki ima modelčke večje kot za muffine (recimo še enkrat večje). Tako da je tale recept za 6 takšnih kolačkov, oziroma za 12 muffinov. Pekaček namastimo in vanj damo za 1 žlico mase za biskvit (za muffine manj), le toliko, da je prekrito dno. Damo v pečico za nekaj minut, le toliko, da malce naraste in masa malo odstopi od roba.

Obložimo z gostim pudingom po sredini, po robu prilijemo malo čokoladne mase, nato dodamo žlico malinovega nadeva na sredino in prelijemo z maso za biskvit, da to prekrije. Položimo nazaj v pečico, dokler ne odstopi od roba oz. ko vrh razpoka. Masa še malo naraste, zato je ne napolnite do vrha. Pečene ohladimo v pekaču, obrnemo okoli in prelijemo z glazuro ter okrasimo po želji.

Glazuro pripravimo tako, da na nizkem ognju ali nad soparo stopimo vse sestavine in takoj prelijemo po kolačkih in posujemo z mrvicami, da se primejo glazure. Delati moramo hitro, saj se glazura hitro strdi (hitro jo moramo politi po kolačkih in polite kolačke ravno tako hitro posuti z mrvicami, saj se po že strjeni glazuri ne bodo prijeli).

Chefov nasvet:

Namesto malin lahko uporabimo kakšno drugo sadje, ravno tako lahko naredimo biskvit brez kakava in kremo z drugačnim okusom. Uporabimo lahko tudi žlico nutelle namesto vanilijevega nadeva.

jajce , čokolada , limonin sok , vanilijev sladkor , kolački


Jožica Žvirc

bo za probat......

Natalija Tocakovic

bomo proballlllllllll

Mojca Skvarča

njam njam

Natalija Turk

Katja, to lahko naredim v tistem pekačku, samo da dam na vrhu puding in malinov nadev..KAj mislš? :)

Barbara Krajnc

Pa gremo veselo na delo!!!!

Andreja Druzovič

to more bit dobro..



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev