Čokoladni kruhov kipnik
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3žlice smetane
- 1 jajce
- 5 žlic mleka
- 1 žlica sladkorja
- mali ščepec soli
- 2 kosa kruha
- 3 žlice kakava
- malo margarine
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2269 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 697 |
Navodila za pripravo
Kose kruha prepolovimo in jih na tenko premažemo z margarino. Prav tako premažemo skodelici. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Na dno skodelice položimo eno polovico kosa kruha. Čez ta kos kruha nato položimo še tri polovice kruha.
V posodi dobro zmešamo mleko, smetano,kakav, jajca, sladkor in tekočino prelijemo čez nadevani skodelici. Do vrha skodelice mora ostati en centimeter, saj se bo zmes napihnila. Kruh nato z žlico malce potisnemo v tekočino da se napije. Pustimo ga tako kašne 5-10 minut, nato pa položimo v pečico za približno 40 minut.
Jed priporočam za takrat ko vam ostaja star kruh in ne veste kaj z njim. Jed lahko naredite tudi v en večji pekač, samo pazite da srazmern povečate sestavine.
Dober tek!