Moja kuhinja:

Čokoladni souffle



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 200 g temne čokolade
  • 150 g moke
  • 150 g sladkorja
  • 200 g zamrznjenih jagod ali gozdnih sadežev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3333

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 950

Navodila za pripravo

Maslo in temno čokolado segrejemo v posodici nad soparo, da postane mehka. Stepemo jajca s s ladkorjem, dodamo moko in nato še segreto čokolado. Zmešamo v gladko zmes in napolnimo z maslom namazane souffle posodice do višine 2/3. Postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 stopinj C, ventilatorsko pa na 180 stopinj C in pečemo 10 - 12 minut, na sredini morajo ostati tekoči.
Zamrznjene jagode ali gozdne sadeže z mešalnikom zmešamo, da dobimo gosto zmes. Če so sadeži prekisli, dodamo sladkor in po želji prepasiramo skozi cedilko.
Na krožnik damo najprej sadno zmes, na to pa še tople čokoladne souffleje. K soufflejem lahko serviramo tudi poljubni sladoled, kar se zelo lepo dopoljnjuje.
Nekateri imenujejo to sladico tudi fondant, vendar je fondant vse kaj drugega kot souffle!
Pa dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev