Čokoladni sufle
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: klavdija hiti
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 250 ml mleka
- - sladkor v prahu za posip
- 115 g temne čokolade
- 4 kos beljaki
- 2 kos rumenjaki
- 3 jedilna žlica jedilnega škroba
- 55 g rjavega sladkorja in nekaj za posipanje
- - maslo za posodo
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3896 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 682 |
Navodila za pripravo
Namastimo posodo za sufle (1l, lahko tudi več manjših) in rahlo posipamo s sladkorjem (rjav sladkor). Jedilni škrob v skledi gladko zmešamo z nekaj mleka. Ostalo mleko skupaj s čokolado segrevamo v loncu, dokler se čokolada ne stopi, potem gladko zmešamo.Čokolado z mlekom primešamo jedilnemu škrobu. Mešanico spet prelijemo v lonec, med mešanjem zavremo in pustimo, da vre 1 min. Potem vzamemo iz štedilnika in postopoma primešamo rumenjaka. Pokrijemo in oustimo, da se ohladi. Iz beljakov naredimo trd sneg in mu postopoma primešamo sladkor. V čokoladno mešanico zmešamo najprej nekaj snega, nato še preostanek. Napolnimo v posodo in pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj celzija 40 min, dokler sufle ne naraste in je prožen. Pečen sufle vzamemo iz pečice, potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.