Moja kuhinja:

Čokoladni sufle



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 250 ml mleka
  • - sladkor v prahu za posip
  • 115 g temne čokolade
  • 4 kos beljaki
  • 2 kos rumenjaki
  • 3 jedilna žlica jedilnega škroba
  • 55 g rjavega sladkorja in nekaj za posipanje
  • - maslo za posodo

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3896

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 682

Poglej video

Navodila za pripravo

Namastimo posodo za sufle (1l, lahko tudi več manjših) in rahlo posipamo s sladkorjem (rjav sladkor). Jedilni škrob v skledi gladko zmešamo z nekaj mleka. Ostalo mleko skupaj s čokolado segrevamo v loncu, dokler se čokolada ne stopi, potem gladko zmešamo.Čokolado z mlekom primešamo jedilnemu škrobu. Mešanico spet prelijemo v lonec, med mešanjem zavremo in pustimo, da vre 1 min. Potem vzamemo iz štedilnika in postopoma primešamo rumenjaka. Pokrijemo in oustimo, da se ohladi. Iz beljakov naredimo trd sneg in mu postopoma primešamo sladkor. V čokoladno mešanico zmešamo najprej nekaj snega, nato še preostanek. Napolnimo v posodo in pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj celzija 40 min, dokler sufle ne naraste in je prožen. Pečen sufle vzamemo iz pečice, potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev