Moja kuhinja:

Čokoladno-bananino pevivo z vanilijevo kremo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 200 g moke
  • 120 ml olja
  • 250 g masla
  • 1 rumenjak
  • 5 jajc
  • 400 g sladkorja
  • 4 jedilna žlica ruma
  • 370 ml mleka
  • 130 ml VODE
  • 100 g jedilne čokolade nasekljane na koščke
  • 3 čajna žlica kakava v prahu
  • 6 banan
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 1 zavitek praška za vanilijev puding
  • 1 skodelica ohlajene instant kave z mlekom

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 7009

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 531

Navodila za pripravo

Pečico segrejte na 160 stopinj. Rumenjake ločite od beljakov. Rumenjake, 200g sladkorja, olje in 130 ml vode penastop stepite. Moko zmešajte s pecilnim praškom in kakavom in jo vmešajte v penasto maso. Beljake stepite v trd sneg ter rahlo vmešajte v maso. Maso zlijte na na namaščen pekač in pecite 40 minut. Pecivo se mora popolnoma ohladiti.

Vanilijev puding pripravite z 370 ml mleka in ga ohladite. Maslo 200 g sladkorja, rumenjak in rum penasto umešajte. Postopoma v to kremo dodajte še ohlajen vanilijev puding in dobro zmešajte. Kremo dajte za pol ure v hladilnik, da postane še malo bolj kompaktna.
Pecivo z čopičem premažemo in namožimo z kavo.
Banane olupite in narežite na rezine ter jih položite na pecivo, čez pa ohlajeno vanilijevo kremo.
Na vodni kopeli stopimo jedilno čokolado in maslo, ter jo prelijemo čez vse pecivo.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev