Moja kuhinja:

Čokoladno-jagodna torta



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos pecilni prašek
  • 5 kos jajca
  • 4 dcl sladka smetana
  • 85 g moke
  • 6 dcl mleka
  • 50 g jedilne čokolade
  • 1 kos jagodni kompot (mercator)
  • 1/2 kos jagodni jogurt (jogobela)
  • 125 g sladkor (+ cca 50g za kremo)
  • 4 jedilna žlica jagodna marmelada
  • - kokosova moka za dekoracijo
  • 1 kos mešanica za jagodni puding

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2630

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 575

Poglej video

Navodila za pripravo

Beljake stepemo v trd sneg. Penasto umešamo rumenjake in polovico sladkorja. Penasto umešanim rumenjakom dodamo stopljeno jedilno čokolado in moko presejano s pecilnim praškom. Dobro premešamo in dodamo polovico snega in ponovno dobro premešamo. Nato dodamo še preostali sneg, ki ga nežno primešamo. Pekač samo po dnu namastimo z margarino in položimo peki papir. Vlijemo pripravljeno maso in jo pečemo 25 minut na 180 stopinjah. Pečen biskvit vzamemo iz modela in prerežemo na dve plasti. Spodnjo plast položimo na podstavek za torte. Biskvir navlažimo z mešanico mleka in soka jagodnega kompota. Biskvit nato premažemo z jagodno marmelado. Za kremo zavremo mešanico mleka in soka jagodnega kompota (3dcl mleka + 2dcl soka jagodnega kompota). Dodamo pripravljeno mešanico za jagodni puding in kuhamo 2 minute. Kuhan puding ohladimo na sobno temperaturo. Z metlico stepemo sladko smetano (2.5dcl), ki ji dodamo 1 žlico sladkorja. Jagode iz kompota zmiksamo v kašo. Sladki smetani primešamo puding, zmiksane jagode, pol jagodnega jogurta in 1 zavojček želatine fix. 3/4 kreme vlijemo na spodnji del biskvita in jo pokrijemo z zgornjim delom. Na zgornji del, ki smo ga prav tako namočili z mešanico mleka in soka ter premazali z jagodno marmelado, vlijemo še preostalo 1/4 kreme. Torto nato postavimo v hladilnik za 4-6 ur da se krema strdi. Ko je krema strjena previdno odstranimo stranico pekača za torto. Pripravimo čokoladni preliv. V kozici segrejemo sladko smetano, jedilno čokolado in žlico sladkorja, da dobimo gladek gost preliv. Vroč preliv zlijemo na torto in ga lepo enakomerno razporedimo po torti. Za dekoracijo, ki jo vidite na torti uporabite šablono iz papirja in kokosovo moko.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev