Moja kuhinja:

Čokoladno - kostanjeva torta



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: malček težji

Količina: 16

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Biskvit

  • 9 kos jajce
  • 190 g sladkor
  • 230 g mleti orehi
  • 130 g moka
  • 90 g jedilna čokolada

Čokoladna kostanjeva krema

  • 200 g kostanjev pire
  • 200 g jedilne ali grenke čokolade
  • 1 jedilna žlica konjaka
  • 100 g masla

Kostanjeva krema

  • 400 g kostanjev pire
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 30 ml ruma
  • 8 g želatine v lističih
  • 400 ml sladke smetane

Čokoladna glazura

  • 200 g jedilna čokolada
  • 20 g olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 13828

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1071

Pripravimo biskvit

Rumenjake in polovico sladkorja penasto stepemo, primešamo stopljeno čokolado. Iz beljakov in preostalega sladkorja naredimo sneg in ga narahlo primešamo čokoladno-rumenjakovi mešanici. Na koncu primešamo še presajeno moko z orehi. Na pekač s premerom 26 cm damo peki papir in vanj vlijemo biskvitno maso. Pečemo 35 min pri 190°C. Ko je biskvit pečen, ga ohladimo in prerežemo na tri plasti.

Pripravimo čokoladno kostanjevo kremo

Stopimo čokolado in jo pustimo, da se delno ohladi.
V drugi posodi zmešamo kostanjev pire in omehčano maslo. Miksamo toliko šasa, da dobimo gladko in puhasto kremo. V kremo vmešamo stopljeno čokoladio in na koncu še konjak.

Pripravimo kostanjevo kremo

Želatino namočimo v mrzli vodi in jo v rumu raztopimo. Sladko smetano stepemo s sladkorjem, ji primešamo stopljeno želatino in na koncu še kostanjev pire.

Sestavimo torto

Pripravimo prvo plast testa in jo malo namočimo s sladko raztopino ter nekaj ruma. Namažemo jo s polovico čokoladne kostanjeve kreme in tretjino kostanjeve kreme. Pokrijemo z drugo plastjo biskvita. Postopek ponovimo in pokrijemo s tretjo plastjo biskvita, jo malo namočimo in torto obmažemo s preostalo kostanjevo kremo. Damo jo v hladilnik, da se strdi. Ko je torta ohlajena pripravimo čokoladno glazuro tako, da stopimo čokolado in vanjo vmešamo olje. Torto postavimo na mrežo in jo prelijemo s prelivom.

torta , kostanj


Nadica Bezik

Prekrasna tortička... mi je všeč :)



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev