Čokoladno - kostanjeva torta
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Irena Ključevšek
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: malček težji
Količina: 16
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Biskvit
- 9 kos jajce
- 190 g sladkor
- 230 g mleti orehi
- 130 g moka
- 90 g jedilna čokolada
Čokoladna kostanjeva krema
- 200 g kostanjev pire
- 200 g jedilne ali grenke čokolade
- 1 jedilna žlica konjaka
- 100 g masla
Kostanjeva krema
- 400 g kostanjev pire
- 50 g sladkorja v prahu
- 30 ml ruma
- 8 g želatine v lističih
- 400 ml sladke smetane
Čokoladna glazura
- 200 g jedilna čokolada
- 20 g olja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 13828 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1071 |
Pripravimo biskvit
Rumenjake in polovico sladkorja penasto stepemo, primešamo stopljeno čokolado. Iz beljakov in preostalega sladkorja naredimo sneg in ga narahlo primešamo čokoladno-rumenjakovi mešanici. Na koncu primešamo še presajeno moko z orehi. Na pekač s premerom 26 cm damo peki papir in vanj vlijemo biskvitno maso. Pečemo 35 min pri 190°C. Ko je biskvit pečen, ga ohladimo in prerežemo na tri plasti.
Pripravimo čokoladno kostanjevo kremo
Stopimo čokolado in jo pustimo, da se delno ohladi.
V drugi posodi zmešamo kostanjev pire in omehčano maslo. Miksamo toliko šasa, da dobimo gladko in puhasto kremo. V kremo vmešamo stopljeno čokoladio in na koncu še konjak.
Pripravimo kostanjevo kremo
Želatino namočimo v mrzli vodi in jo v rumu raztopimo. Sladko smetano stepemo s sladkorjem, ji primešamo stopljeno želatino in na koncu še kostanjev pire.
Sestavimo torto
Pripravimo prvo plast testa in jo malo namočimo s sladko raztopino ter nekaj ruma. Namažemo jo s polovico čokoladne kostanjeve kreme in tretjino kostanjeve kreme. Pokrijemo z drugo plastjo biskvita. Postopek ponovimo in pokrijemo s tretjo plastjo biskvita, jo malo namočimo in torto obmažemo s preostalo kostanjevo kremo. Damo jo v hladilnik, da se strdi. Ko je torta ohlajena pripravimo čokoladno glazuro tako, da stopimo čokolado in vanjo vmešamo olje. Torto postavimo na mrežo in jo prelijemo s prelivom.
Nadica Bezik
Prekrasna tortička... mi je všeč :)