Čokoladno-mandljeva pomaranča (pecivo brez moke)
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Urška Baruca
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 kos pomaranče
- 150 g sladkorja
- 250 ml sladke smetane
- 150 g mletih in olupljenih mandljev
- 200 g sirnega namaza
- 100 g temne čokolade
- 5 ml sok pomaranče
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 8099 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1030 |
Navodila za pripravo
Pecivo je zelo ENOSTAVNO za pripravo in zelo osvežilno!
Priprava testa:
Pomaranče samo dobro operemo, ne smemo jih olupiti! in kuhamo 20 minut. Kuhani pomaranči celi zmeljemo.
Rumenjake in sladkor penasto zmešamo. Stepemo sneg iz beljakov.
V stepena jajca damo zmlete mandlje, zmlete pomaranče in na koncu sneg beljakov.
Damo v pekač, ki ga predhodno obložimo s peki papirjem. Pečemo v pečici na srednji višini 40 minut na 180 stopinjah (oziroma odvisno od višine testa, preverimo z zobotrebcem).
Priprava kreme:
Stepemo sladko smetano, dodamo sok pomaranče in sirni namaz. V kolikor je krema preveč trda, ji dodamo malo navadnega jogurta.
Preliv: pecivo premažemo s stopljeno temno čokolado.
Simona Rituper
Koliko jajc?