Moja kuhinja:

Čokoladno pecivo s kislo smetano



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 20 dag sladkorja
  • 20 dag moke
  • 1 dcl olja
  • 1,5 dcl VODE
  • 1 lonček kisle smetane (250g)
  • 1 čokolado za preliv
  • 3 žlice kakava

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 14270

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 683

Navodila za pripravo

Ločimo jajca! Iz beljakov stepemo sneg! K rumenjakom pa dodamo sladkor ( lahko je tudi v prahu), moko, olje, vodo, pecilni, vanili in kakav ter vse dobro zmešamo! Na koncu dodamo še sneg in vse rahlo premešamo! Nato maso vlijemo v veliki pekač ker ga bomo kasneje prerezali na pol (kot na sliki)!
Pečemo 20 minut na 180°c!
Še toplega prerežemo, na eno polovico biskvita namažemo kislo smetano in čez pokrijemo drug polovico biskvita da se sprime!
Namig: biskvit lahko prej namažemo tudi z marmelado!
Ko je ohlajen, čez polijemo še raztopljeno čokolado ki smo ji dodali malo mleka!

Dober tek!



Angelca Pušenjak

Pozabili ste napisati,koliko jajc potrebujemo..prosim za info.



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev