Čokoladno pecivo s kivijem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Janja Kristan
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 pecilni prašek
- 5 jajc
- 1 dcl olja
- 200 g margarine
- 2 žlici kakava
- 2 vanili sladkorja
- 8 dcl mleka
- 11 žlic moke
- 11 žlic sladkorja
- 600 g kivija
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 18793 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 957 |
Navodila za pripravo
Ločimo jajca. Iz beljakov naredimo sneg, dodamo 5 žlic sladkorja ter rumenjake. Mešamo. Dodamo še 5 žlic moke, pecilni prašek, kakav in olje. Maso premešamo s kuhalnico. Pekač obložimo s peki papirjem, vanj vlijemo maso ter jo damo pečti na ogreto pečico na 200°c. Pečemo 15 minut. Pečeno testo vzamemo iz pečice ter ga prelijemo z 2 dcl mleka. Pustimo da se ohladi.
Pripravimo kremo.
V malo mleka raztopimo 6 žlic moke. Ostalo mleko vlijemo v kozico dodamo 6 žlic sladkorja in 2 vanili sladkorja. Postavimo na ogenj in kuhamo. Ko mleko zavre dodamo raztopljeno moko in mešamo dokler se krema ne zgosti. Odstavimo z ognja in pustimo da se ohladi. K hladni kremi primešamo stepeno margarino.
Kremo razporedimo na pecivo in ga poravnamo.
Kivi olupimo in ga narežemo na kolobarje. Narezan kivi razporedimo po vrhu kreme.
Peivo do serviranja postavimo v hladilnik.
Dober tek!