Moja kuhinja:

Čokoladno pecivo s kivijem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 pecilni prašek
  • 5 jajc
  • 1 dcl olja
  • 200 g margarine
  • 2 žlici kakava
  • 2 vanili sladkorja
  • 8 dcl mleka
  • 11 žlic moke
  • 11 žlic sladkorja
  • 600 g kivija

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 15120

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 705

Navodila za pripravo

Ločimo jajca. Iz beljakov naredimo sneg, dodamo 5 žlic sladkorja ter rumenjake. Mešamo. Dodamo še 5 žlic moke, pecilni prašek, kakav in olje. Maso premešamo s kuhalnico. Pekač obložimo s peki papirjem, vanj vlijemo maso ter jo damo pečti na ogreto pečico na 200°c. Pečemo 15 minut. Pečeno testo vzamemo iz pečice ter ga prelijemo z 2 dcl mleka. Pustimo da se ohladi.
Pripravimo kremo.
V malo mleka raztopimo 6 žlic moke. Ostalo mleko vlijemo v kozico dodamo 6 žlic sladkorja in 2 vanili sladkorja. Postavimo na ogenj in kuhamo. Ko mleko zavre dodamo raztopljeno moko in mešamo dokler se krema ne zgosti. Odstavimo z ognja in pustimo da se ohladi. K hladni kremi primešamo stepeno margarino.
Kremo razporedimo na pecivo in ga poravnamo.
Kivi olupimo in ga narežemo na kolobarje. Narezan kivi razporedimo po vrhu kreme.
Peivo do serviranja postavimo v hladilnik.


Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev