ČRNA TORTA
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Liudmila Sikoshek
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 150 g margarina ali maslo
- 250 g margarine ali masla
- 100 ml kisle smetane
- 250 g mletih orehov
- 180 g mletih albert keksov
- 1 kos limone
- 2 kos čoko pudinga
- 200 g marelične marmelade
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3601 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 960 |
Navodila za pripravo
TESTO:
1.Maslo raztopim. Rumenjake ločim od beljakov. V posodo z rumenjaki dam pol pripravljenega sladkorja, premešam. Stepem sneg iz beljakov, ki mu dodam preostali sldakor.
Umešane belajke ter rumenjake združim. V zmes dodam ohlajeno stopljeno margarino, kislo smetano, limonin sok, mlete piškote, mlete orehe, in na grobo naribano čokolado, premešam s kuhalnico, dobim homogeno zmes.
2. Testo prelijem v pekač, obložen s peki pepirjem. Pečem 30 minut pri 180?C.
3NADEV:
1. V posodi segrejem 500ml mleka, dodam sladkor, premešam. V preostalo mleko zamešam puding. Puding počasi prilivam vrelemu mleku in mešam.
2. Pudimg odstavim, dodam nalomljeno čokolado, mešam, dokler se čokolada ne stopi, dodam margarino, mešam.
PRELIV:
1.Čokolado stopim v mikrovalovki, dodam nekaj olja.
Sestavim torto:
1. Biskvit prerežem vodoravnona dva dela. Prvo plast namažem z marmelado, potem z nadevom, Čez nadev položim drugo plast. Premažem z nadevom.
2. Torto premažem z ohlajenim čoko prelivom.
3. Brizgalno vrečko napolnim z nadevom, okrasim torto.