Moja kuhinja:

ČRNA TORTA



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 150 g margarina ali maslo
  • 250 g margarine ali masla
  • 100 ml kisle smetane
  • 250 g mletih orehov
  • 180 g mletih albert keksov
  • 1 kos limone
  • 2 kos čoko pudinga
  • 200 g marelične marmelade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3601

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 960

Navodila za pripravo

TESTO:
1.Maslo raztopim. Rumenjake ločim od beljakov. V posodo z rumenjaki dam pol pripravljenega sladkorja, premešam. Stepem sneg iz beljakov, ki mu dodam preostali sldakor.
Umešane belajke ter rumenjake združim. V zmes dodam ohlajeno stopljeno margarino, kislo smetano, limonin sok, mlete piškote, mlete orehe, in na grobo naribano čokolado, premešam s kuhalnico, dobim homogeno zmes.
2. Testo prelijem v pekač, obložen s peki pepirjem. Pečem 30 minut pri 180?C.
3NADEV:
1. V posodi segrejem 500ml mleka, dodam sladkor, premešam. V preostalo mleko zamešam puding. Puding počasi prilivam vrelemu mleku in mešam.
2. Pudimg odstavim, dodam nalomljeno čokolado, mešam, dokler se čokolada ne stopi, dodam margarino, mešam.
PRELIV:
1.Čokolado stopim v mikrovalovki, dodam nekaj olja.
Sestavim torto:
1. Biskvit prerežem vodoravnona dva dela. Prvo plast namažem z marmelado, potem z nadevom, Čez nadev položim drugo plast. Premažem z nadevom.
2. Torto premažem z ohlajenim čoko prelivom.
3. Brizgalno vrečko napolnim z nadevom, okrasim torto.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev