Moja kuhinja:

Dolenjska jabolčna pita



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajca
  • 1 limona
  • rum
  • 1 vanilijev sladkor
  • 100 g sladkorja
  • 200 g margarine
  • 5 jedilna žlica marmelade
  • sladkor v prahu ( za posip)
  • 1 ščepec soli
  • 300 g moke (tip 500)
  • 50 g moke (tip 1100)
  • 1 čajna žlica cimeta
  • 500 g jabolk

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4257

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 578

Navodila za pripravo

V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, jajci, margarino, sladkor, vanilijev sladkor, sol, malo ruma in naribano limonino lupino. Dobro zgnetemo, da dobimo gladko homogeno testo. Postavimo za 1 uro v hladilnik, da testo počiva. Medtem narežemo jabolka na lističe in jih pokapamo z limoninim sokom. Nato 2/3 testa razporedimo po pekaču, namažemo z marmelado in posujemo z jabolčnimi lističi. Lahko še malo posipamo s sladkorjem in cimetom. Iz ostalega testa naredimo svaljke in jih položimo čez jabolka tako, da nastane mreža. V pečici najprej pečemo pri 180°C 30 minut, nato pa pri 200°C še 20 minut. Ko je pečeno pokrijemo s kuhinjskim prtom in pustimo nekaj minut, da se malo ohladi. Posipamo s sladkorjem v prahu in postrežemo. Pa dober tek :-)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev