Domač jabolčni zavitek
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: damjana zgonec
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 jedilna žlica sladkorja
- 2 čajna žlica cimeta
- 20 g olja
- 1 ščepec soli
- 1 dcl VODE
- 1 jedilna žlica kisle smetane
- 20 g masla
- 200 g moke
- 1 čajna žlica kisa
- 5 velikih jabolk
- 1 kos margarine za mazanje pekača in testa
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4473 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 896 |
Navodila za pripravo
Domač jabolčni zavitek je seveda narejen iz domačega vlečenega testa. Iz moke, olja, masla, vode, kisa in ščepca soli zgnetemo testo, ki naj počiva kakšno uro. Medtem olupimo jabolka, jih naribamo, dodamo cimet, sladkor, kislo smetano. Nato si pripravimo tanek "prt", ki ga postavimo na mizo na katerem bomo razvlekli testo. Ta prt prej malo pomokamo in raztegnemo testo (razvlečemo). Pokapamo ga z stopljeno margarino (nekateri tudi z drobtinami), potem damo gor jabolčni nadev in zavijemo z pomočjo prta. Damo v pekač, ki smo ga prej namastili in namastimo tudi jabolčni zavitek (damo kar koščke margarine gor). Pečemo 45 minut na 170 stopinj, do lepe zlatorumene barve.
Pojemo seveda še toplega - ker ne moremo več čakati na ta božanski okus :)
Pa prijetno sladkanje