Moja kuhinja:

Domač jabolčni zavitek



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 jedilna žlica sladkorja
  • 2 čajna žlica cimeta
  • 20 g olja
  • 1 ščepec soli
  • 1 dcl VODE
  • 1 jedilna žlica kisle smetane
  • 20 g masla
  • 200 g moke
  • 1 čajna žlica kisa
  • 5 velikih jabolk
  • 1 kos margarine za mazanje pekača in testa

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3929

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 646

Navodila za pripravo

Domač jabolčni zavitek je seveda narejen iz domačega vlečenega testa. Iz moke, olja, masla, vode, kisa in ščepca soli zgnetemo testo, ki naj počiva kakšno uro. Medtem olupimo jabolka, jih naribamo, dodamo cimet, sladkor, kislo smetano. Nato si pripravimo tanek "prt", ki ga postavimo na mizo na katerem bomo razvlekli testo. Ta prt prej malo pomokamo in raztegnemo testo (razvlečemo). Pokapamo ga z stopljeno margarino (nekateri tudi z drobtinami), potem damo gor jabolčni nadev in zavijemo z pomočjo prta. Damo v pekač, ki smo ga prej namastili in namastimo tudi jabolčni zavitek (damo kar koščke margarine gor). Pečemo 45 minut na 170 stopinj, do lepe zlatorumene barve.

Pojemo seveda še toplega - ker ne moremo več čakati na ta božanski okus :)

Pa prijetno sladkanje





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev