Moja kuhinja:

DOMAČA ČEŠNJEVA MARMELADA IZ PEČICE



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 kg razkoščičenih češenj
  • 30 dag sladkorja
  • 1 in 1/2 vrečke želirja
  • - sok pol limone
  • 1 čajna žlica ingverja v prahu
  • 1 čajna žlica cimeta v prahu
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 dcl rum (ni obvezno)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 8124

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 554

Navodila za pripravo

Češnje razkoščičimo, jih damo v pekač in umešamo vse setavine. Želir umešamo po navodilu iz vrečke.
Pekač damo v pečico na srednjo rešetko in kuhamo/pečemo pri 170 stopnij celzija cca. 3 ure. Ko zavre, se na vrhu naredijo pene. Te čimveč odstranimo.
Tu in tam malo premešamo. Ni bojazni, da bi se prismodilo, zato vmes lahko postorimo ostala opravila.
Ko nastane takšna smolnata zadeva, je marmelada pečena. Če se vam kosi zdijo preveliki, jih lahko s pasirko za pire malo pretlačite.
Še vroče napolnite kozarce.

Navodila za pripravo

Češnje razkoščičimo, jih damo v pekač in umešamo vse setavine. Želir umešamo po navodilu iz vrečke.
Pekač damo v pečico na srednjo rešetko in kuhamo/pečemo pri 170 stopnij celzija cca. 3 ure. Ko zavre, se na vrhu naredijo pene. Te čimveč odstranimo.
Tu in tam malo premešamo. Ni bojazni, da bi se prismodilo, zato vmes lahko postorimo ostala opravila.

Chefov nasvet:

Na enak načina lahko pečemo marmelado tudi iz drugih vrst sadja, kot npr.: slive, marelice.... Češnje imajo najdaljši čas kuhanja, slive in marelice kakšno uro manj.
Posebnost pri tej marmeladi je, da je izjemnega okusa in da se doda zelo malo sladkorja in je zato primerna tudi za tiste, ki se sladkorju izogibajo.

marmelada , češnje




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev