Domači puding
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1/2 l mleka
- 2 rumenjaka
- 2,5 žlice ostre moke
- 5 žlic sladkorja
- 2 zavitka vanili sladkorja
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2982 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 665 |
Navodila za pripravo
Moko zamešamo z malo hladnega mleka, ostalo mleko zavremo. Ko mleko počasi vre, dolijemo mešanico z moko in kuhamo 5 minut. V drugi posodi vmešamo rumenjake, sladkor, vanilijev sladkor in zmes počasi primešamo v mleko. Kuhamo na šibkem ognju še 10 do 15 minut, da se zelo zgosti. Vroč puding vlijemo v kozarce ali skodelice.
Ohlajenega lahko poljubno okrasimo, dodamo lahko smetano in kakšen sadni preliv...
Dober tek!