Domači pustni krofi
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 dcl mleka
- 1 kg moke
- 1,5 dcl olja
- mali ščepec soli
- 2 žlici sladkorja
- 9 rumenjakov
- 2 kocki kvasa
- za nadev marmelada ali kakšen drug namaz
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2747 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 602 |
Navodila za pripravo
Več mojih receptov najdete na ww.ljubeznipolnaskleda.si
Moko stresemo v posodo,v kateri naredimo prostor za mleko s kvasom in sladkorjem in počakamo, da kvas vzhaja. Nato dodamo vse preostale sestavine in jih z električnim mešalnikom zmešamo.
Testo razvaljamo na debelino 1 dobrega centimetra in iz njih izrežemo kroge. Pustimo jih vzhajati 30 minut. V segreto olje damo krof tako, da je zgornja stran (tista, ki smo jo vzhajali) v olju. Posodo nujno pokrijemo. Ko krof enkrat obrnemo, posodo lahko pustimo odkrito.
Pečenim krofom lahko vbrizgamo marmelado ali pa jih samo razpolovimo in premažemo z željenim nadevom.
Dober tek!