Moja kuhinja:

Domači pustni krofi



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 dcl mleka
  • 1 kg moke
  • 1,5 dcl olja
  • mali ščepec soli
  • 2 žlici sladkorja
  • 9 rumenjakov
  • 2 kocki kvasa
  • za nadev marmelada ali kakšen drug namaz

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2747

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 602

Navodila za pripravo

Več mojih receptov najdete na ww.ljubeznipolnaskleda.si

Moko stresemo v posodo,v kateri naredimo prostor za mleko s kvasom in sladkorjem in počakamo, da kvas vzhaja. Nato dodamo vse preostale sestavine in jih z električnim mešalnikom zmešamo.

Testo razvaljamo na debelino 1 dobrega centimetra in iz njih izrežemo kroge. Pustimo jih vzhajati 30 minut. V segreto olje damo krof tako, da je zgornja stran (tista, ki smo jo vzhajali) v olju. Posodo nujno pokrijemo. Ko krof enkrat obrnemo, posodo lahko pustimo odkrito.

Pečenim krofom lahko vbrizgamo marmelado ali pa jih samo razpolovimo in premažemo z željenim nadevom.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev