Moja kuhinja:

Domači štrudelj iz jabolk in rozin


Domači štrudelj iz jabolk in rozin
Domači štrudelj iz jabolk in rozin
Domači štrudelj iz jabolk in rozin
Domači štrudelj iz jabolk in rozin

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 g sladkor v prahu
  • 100 g sladkorja
  • 1 kg jabolk
  • 2 žlici olja
  • 50 dag vlečenega testa
  • 1 skodelica rozin
  • 1 rumenjak
  • 2 žlici sladke smetane
  • 3 žlice limoninega soka
  • 5 dag cimeta v prahu
  • 3 žlice ruma

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2332

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 581

Navodila za pripravo

Pekač namažemo z oljem. Rozine za 10 minut namočimo v 3 žlice ruma. Jabolka olupimo in nastrgamo ter zmešamo z limoninim sokom. Nastrgana jabolka malo ožememo in jim dodamo cimet in sladkor ter dobro premešamo.Dodamo še rozine in rahlo premešamo. Pečico segrejemo na 200°C.

Na delovno površino položimo po 2 lista testa, vsakega malo pokaplamo z oljem. Na polovico testa položimo nadev. Druga polovica ostane prazna in jo zrolamo kot nekakšno rolado.

Štrudelj položimo na pekač, ga povrhu premažemo z rumenjakom in sladko smetano, ki smo ju premešali. Štrudelj pečemo približno 40-45 minut na 180°C.

Ko je spečen, ga položimo na kuhinjsko krpo in ga pokrijemo - skorja se bo zmehčala. Postrežemo ohlajenega. Po želji ga lahko posipamo s sladkorjem v prahu.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev