Donavski valovi
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Natalija Stanko Henzlin
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 jedilna žlica kakav
- 50 g sladkor v prahu
- 500 g moke
- 500 ml mleka
- 200 g masla ali margarine
- 1,2 kg višenj
- 200 g temne čokoladne glazure
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 11666 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 916 |
Navodila za pripravo
Pečico segrejemo na 180 stop.Višnje operete odstranite peclje in koščice. Maslo kremno zmešajte s sladkorjem in soljo. Druga za drugo primešajte jajca in mleko. Posebej zmešajte moko in pecilni prašek ter na hitro zmešajte v masleno kremo. Polovico testa premažite po globokem pekaču. Preostalemu testu primešajte kakav in rum ter ga nato porazdelite po svetlem testu. Po vrhu razporedite višnje. Pecite v pečici približno 35 min.Po koncu peke pekač ohladite v pekaču. Prašku za puding primešajte 100 ml mleka, preostalemu mleku primešajte sladkor in ga zavrite. Vmešajte prašek za puding še enkrat zavrite in ohladite. Penasto zmešajte maslo in sladkor v prahu. Maslu po žlicah primešajte kuhan puding in kremo namažite po testu. Sesekljajte glazuro in jo stopite. Stopljeno tako nenenakomerno porazdelite po kremi, ohladite.