Moja kuhinja:

Donavski valovi


Donavski valovi
Donavski valovi
Donavski valovi
Donavski valovi

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jedilna žlica kakav
  • 50 g sladkor v prahu
  • 500 g moke
  • 500 ml mleka
  • 200 g masla ali margarine
  • 1,2 kg višenj
  • 200 g temne čokoladne glazure

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 11666

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 916

Navodila za pripravo

Pečico segrejemo na 180 stop.Višnje operete odstranite peclje in koščice. Maslo kremno zmešajte s sladkorjem in soljo. Druga za drugo primešajte jajca in mleko. Posebej zmešajte moko in pecilni prašek ter na hitro zmešajte v masleno kremo. Polovico testa premažite po globokem pekaču. Preostalemu testu primešajte kakav in rum ter ga nato porazdelite po svetlem testu. Po vrhu razporedite višnje. Pecite v pečici približno 35 min.Po koncu peke pekač ohladite v pekaču. Prašku za puding primešajte 100 ml mleka, preostalemu mleku primešajte sladkor in ga zavrite. Vmešajte prašek za puding še enkrat zavrite in ohladite. Penasto zmešajte maslo in sladkor v prahu. Maslu po žlicah primešajte kuhan puding in kremo namažite po testu. Sesekljajte glazuro in jo stopite. Stopljeno tako nenenakomerno porazdelite po kremi, ohladite.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev