Dvojna čokoladna torta s kislo smetano in meto
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Anja Kert
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 jajca
- 240 g masla
- 250 g moke
- 1 čajna žlica soli
- 1 skodelica VODE
- 2 čajna žlica pecilnega praška
- 115 g čokolade
- 100 g kakava v prahu
- 400 g rjavega sladkorja
- 15 ml vanilijevega ekstrakta
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5046 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 799 |
Navodila za pripravo
Za lažje razumevanje so sestavine pri vsakem delu torte še enkrat napisane.
Za torto:
250 g moke
2 žlički pecilnega praška
1/2 žličke soli
120 g nesoljenega masla, pri sobni temperaturi
400 g rjavega sladkorja
3 jajca
250 g kisle smetane
1 žlica vanilijevega ekstrakta
115 g temne čokolade, stopljene (Uporabila sem polovico čokolade z poprovo meto)
240 ml mlačne vode
2 žlički kakava v prahu
Pečico segrejmo na 175 ° C. Namastimo pekač (23 cm) in ga obložimo s peki papirjem, lahko uporabimo dva, da ni potrebno razrezati biskvita.
V srednje veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. V drugi skledi kremasto stepemo zmehčano maslo s sladkorjem, dokler ne postane lahko in puhasto. Vmešamo jajca, eno za drugo na nizki hitrosti, nato dodamo ekstrakt vanilije in kislo smetano. Na srednji hitrosti, vmešamo še stopljeno čokolado in kakav v prahu, raztopljen v mlačni vodi.
Na koncu dodamo suhe sestavine v približno dveh ali treh serijah. Mešamo da testo postane gladko, najprej bo svetlo rjave barve, po pečenju pa veliko temnejše.
Pečemo približno 30 minut, dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v testo, ne pride ven čist. Testo ohladimo na stojalo in ovijmo s plastično folijo dokler ga ne uporabimo.
Za kremo:
375 g sladkorja v prahu
120 g masla, pri sobni temperaturi
160 g kisle smetane
80 g kakava v prahu
ščepec soli
1 žlička vanilijevega ekstrakta
Presejemo sladkor v prahu v skledo. Kremno stepemo zmehčano maslo in sladkor. Dodamo kislo smetano, kakav v prahu, ščepec soli in vanilijev ekstrakt in stepamo na srednji hitrosti, dokler ne postane enotne barve. Poiskusimopo potrebi dodamo sladkor ali kakav.
Za sestavljanje torte :
Na stojalo ali krožnik damo pod torto nekaj papirja, da le tega ne umažemo. Med dve plasti in po zunanjosti torte na debelo nanesemo kremo. Okrasimo z zdrobljeno čokolado s poprovo meto in kakavom v prahu oz. po želji.