Moja kuhinja:

Dvojna čokoladna torta s kislo smetano in meto



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jajca
  • 240 g masla
  • 250 g moke
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 skodelica VODE
  • 2 čajna žlica pecilnega praška
  • 115 g čokolade
  • 100 g kakava v prahu
  • 400 g rjavega sladkorja
  • 15 ml vanilijevega ekstrakta

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5046

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 799

Navodila za pripravo

Za lažje razumevanje so sestavine pri vsakem delu torte še enkrat napisane.

Za torto:

250 g moke

2 žlički pecilnega praška

1/2 žličke soli

120 g nesoljenega masla, pri sobni temperaturi

400 g rjavega sladkorja

3 jajca

250 g kisle smetane

1 žlica vanilijevega ekstrakta

115 g temne čokolade, stopljene (Uporabila sem polovico čokolade z poprovo meto)

240 ml mlačne vode

2 žlički kakava v prahu

Pečico segrejmo na 175 ° C. Namastimo pekač (23 cm) in ga obložimo s peki papirjem, lahko uporabimo dva, da ni potrebno razrezati biskvita.

V srednje veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. V drugi skledi kremasto stepemo zmehčano maslo s sladkorjem, dokler ne postane lahko in puhasto. Vmešamo jajca, eno za drugo na nizki hitrosti, nato dodamo ekstrakt vanilije in kislo smetano. Na srednji hitrosti, vmešamo še stopljeno čokolado in kakav v prahu, raztopljen v mlačni vodi.

Na koncu dodamo suhe sestavine v približno dveh ali treh serijah. Mešamo da testo postane gladko, najprej bo svetlo rjave barve, po pečenju pa veliko temnejše.

Pečemo približno 30 minut, dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v testo, ne pride ven čist. Testo ohladimo na stojalo in ovijmo s plastično folijo dokler ga ne uporabimo.
Za kremo:

375 g sladkorja v prahu

120 g masla, pri sobni temperaturi

160 g kisle smetane

80 g kakava v prahu

ščepec soli

1 žlička vanilijevega ekstrakta

Presejemo sladkor v prahu v skledo. Kremno stepemo zmehčano maslo in sladkor. Dodamo kislo smetano, kakav v prahu, ščepec soli in vanilijev ekstrakt in stepamo na srednji hitrosti, dokler ne postane enotne barve. Poiskusimopo potrebi dodamo sladkor ali kakav.
Za sestavljanje torte :

Na stojalo ali krožnik damo pod torto nekaj papirja, da le tega ne umažemo. Med dve plasti in po zunanjosti torte na debelo nanesemo kremo. Okrasimo z zdrobljeno čokolado s poprovo meto in kakavom v prahu oz. po želji.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev