Moja kuhinja:

Enostavni čokoladni piškoti



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jajce
  • 100 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1 čajna žlica pecilnega praška
  • 125 g stopljenega masla
  • 30 g staljene jedilne čokolade
  • 250 g moke
  • 100 g narezane dobre čokolade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5412

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 555

Navodila za pripravo

Jajce stepemo. Dodamo sladkor in penasto zmešamo. Malo posolimo, dodamo žličko pecilnega praška. Prilijemo staljeno maslo in čokolado. Postopoma primešamo moko, da dobimo dokaj gosto kepo testa (če je preredko, se piškoti med pečenjem razlezejo). Nazadnje v posodo stresemo še na koščke nasekljano poljubno čokolado (mlečno, temno ali katero drugo) in še enkrat premešamo. Nič hudega, če se koščki čokolade ne vmešajo lepo - v tem primeru jih potem pri oblikovanju kepic dodatno malo potisnemo v testo.

Maso zajemamo z žlico (ne polno), s pomočjo druge žlice pa oblikujemo kepice. Te z nekaj cm razmika polagamo na s "peki papirjem" obložen pekač. Pečemo približno 15 minut na 160 stopinjah (odvisno od pečice).

Pravkar pečeni piškoti so še mehki, strdijo se med ohlajanjem.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev