Moja kuhinja:

Enostavni svetlo temni biskvit



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 10 jedilna žlica sladkorja
  • 13 jedilna žlica moke
  • 12 jedilna žlica mleka
  • 10 jedilna žlica olja
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1 jedilna žlica čokolade v prahu
  • 4 večja jajca
  • 1 jedilna žlica kakava v prahu
  • Maslo za pekač

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3511

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 603

Navodila za pripravo

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač pomastimo z maslom. V večjo posodo zlijemo rumenjake, in v manjšo beljake od jajc. Večji posodi dodamo sladkor in z električnim mešalnikom mešamo kakšnih 10 minut, da zmes postane svetlo rumene barve in dvakratno naraste. Vanjo nato dodamo olje in 11 žlic mleka. V cedilo stresemo moko in pecilni prašek in ga presejemo (zaradi tega bo biskvit veliko bolj mehek) v maso ter redno mešamo z metlico. Posebej stepemo sneg, in ga nežno vmešamo v preostalo zmes. Nato polovico zmesi zlijemo v pekač in lepo razporedimo po pekaču. V preostalo maso pa presejemo kakav in čokolado v prahu in dodamo še eno žlico mleka, da zmes ni pregosta. Vse nato nežno premešamo z metlico in lepo vlijemo v pekač na svetli del zmesi. Pekač položimo v pečico za približno 25 minut. Po tem času zapičimo konico noža v bikvist in če na njej ne ostane nobenih sledi je biskvit pečen.
Zraven lahko postrežete narezano sadje in kakršnekoli mlečne napitke (npr. bananin milkshake) ali drugačne napitke.

Veselo sladkanje!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev