Moja kuhinja:

Figova zavihana pita



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 200 g moke
  • 90 g masla
  • 1 jedilna žlica mrzle vode
  • 1 čajna žlica rjavega sladkorja
  • 2 jedilna žlica sladkorja
  • 2 jedilna žlica sladke smetane
  • 1 ščepec cimeta
  • 1 jajce
  • 1 pest svežih fig
  • 2 jedilna žlica figove marmelade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4296

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 595

Navodila za pripravo

Iz moke, masla, sladkorja, jajca in vode zamesimo testo. Oblikujemo ga v kroglo in ga damo v hladilnik počivat za 30 min.
Potem razvaljamo testo in ga premašemo z zmesjo narejeno iz smetane, figove marmelade, cimeta in sladkorja, potem robove zapognemo nazaj in naložimo sveže narezane polovice fig.
Pečemo na 180 stopinj 25-30 minut.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev