Moja kuhinja:

Flambirane banane



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jedilna žlica sladkorja
  • 1 šilce ruma
  • 30 g masla
  • 1 banana na osebo
  • 1 ščepec mletega cimeta

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2638

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 512

Navodila za pripravo

Maslo raztopimo na ponvi, dodamo cimet in sladkor, ter pražimo, da ta karamelizira. Dodamo narezane banane in jih cca 4 minute pečemo v sladkorju, pri tem jih malo obračamo. Rum segrejemo do vrelišča, prelijemo po bananah in prižgemo. Počakamo da ogenj ugasne in banane postrežemo s kepico sladoleda.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev